Fietskleding heren

Fietsen kan op veel manieren. Je kunt op de fiets een boodschapje doen of naar je werk gaan, je kunt als amateurwielrenner op zondag over Hollandse wegen suizen of je kunt meedoen aan het kampioenschap tegenwindfietsen. Het levert heel verschillende plaatjes op. Voor een boodschapje op de fiets kleed je je gewoonlijk niet om, maar ga je een serieuze afstand fietsen, dan is fietskleding toch wel op z’n plaats.

Iemand die in een keurig maatpak met stropdas op de fiets zit, ziet er raar uit. Dat is logisch, want zo’n pak is er niet op gemaakt om mee te fietsen. Om te beginnen is het materiaal al verkeerd. Het ademt niet en het rekt niet mee. En dan de stroomlijn, daar ontbreekt het bij een herenpak ook nogal aan. Alles flappert en wappert als je een beetje snelheid maakt.

Daar gaan de makers van fietskleding heel anders mee om. Goede fietskleding volgt je lichaamsvorm, rekt mee en ademt. Belangrijke eigenschappen als je stevig trappend in een behoorlijk tempo een eind fietst. Extra is nog het speciale stuk zeemleer dat in een fietsbroek is verwerkt. Daarmee worden de edele delen beschermd tegen zweten en schuren.

Wie daar van houdt kan fietsshirts en -jacks in felle kleurtjes aantrekken, waarmee je goed opvalt. Wel veilig, maar niet iedereen valt graag op. Dan kun je natuurlijk gewoon voor zwart kiezen. Bij www.sport44.com vind je het allemaal. Laat dat maatpak maar in de kast hangen als je gaat fietsen en steek je in passende fietskleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>