Essentieel voor iedere serieuze wielrenner: de fietsbroek

Als je lang gaat fietsen of actief aan wielrennen of mountainbiken doet is een goede fietsbroek een vereiste. De broeken zijn van nauwsluitende stof die extra wrijving tussen het zadel en zitvlak voorkomen. Het zitvlak rust op een zeem die zadelpijn voorkomt en zweetafvoer reguleert.

Broek op maat
Het is belangrijk dat de fietsbroek past bij je lichaam. De broek mag niet te strak, maar zeker niet te los zitten en moet voldoende bewegingsvrijheid geven. Pas altijd een paar verschillende maten en probeer wanneer mogelijk een broek even kort uit voordat je tot aankoop overgaat.

Verschillende merken
Als je voor het eerst een fietsbroek gaat aanschaffen is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een broek die bij je past. Het ene merk kan bij de een zeer comfortabel aanvoelen, terwijl iemand anders er na een half uur al zadelpijn van krijgt. Lees je daarom goed in en vraag wanneer mogelijk aan mensen in je omgeving met welke merken en broeken zij ervaring hebben.

Goed zadel
Een goede broek staat of valt ook met een goed zadel. Je kunt nog zo’n dure broek aanschaffen, als je zadel niet goed bij je lichaam past is het altijd vechten tegen de bierkaai. Ook hier geldt dat er niet een zadel bestaat dat voor iedereen perfect zit. Laat je goed opmeten en ga pas op zoek naar een fietsbroek als je zeker weet dat je zadel is.

Zie sport44.com voor het grootste assortiment fietsbroeken van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>